Ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα
Θεραπευτικό παιχνίδι

Το θεραπευτικό παιχνίδι είναι ένα μέσο ανάπτυξης, εκπαίδευσης και εξέλιξης κάθε παιδιού και ιδιαίτερα το παιχνίδι σε ομάδες.
Μέσα από το παιχνίδι το παιδί επικοινωνεί, αλληλεπιδρά, αναπτύσσει νέες δεξιότητες, γνωστικές ή/και κινητικές, οργανώνεται και συνεργάζεται.
Η ομάδα μας έχει δημιουργήσει τμήματα όπου τα παιδιά απολαμβάνουν το παιχνίδι με εξειδικευμένο υλικό αισθητηριακού και κινητικού προσανατολισμού όπου οι γονείς μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε προκαθορισμένες ομάδες υπό την επίβλεψή μας.
Το θεραπευτικό παιχνίδι απευθύνεται:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- Σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού
- Σε παιδιά με δυσκολίες αισθητηριακής επεξεργασίας
- Σε παιδιά με δυσκολίες αλληλεπίδρασης και ένταξης σε ομάδα
- Σε παιδιά με δυσκολίες προσοχής και προβλήματα συμπεριφοράς
- Σε παιδιά με δυσκολίες επικοινωνίας και λειτουργικού λόγου
- Σε παιδιά με δυσκολίες οργάνωσης κίνησης
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Παιγνιοθεραπεία

Η Παιγνιοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και βασίζεται στην αρχή ότι το παιχνίδι είναι θεραπευτικό κι έχει ζωτική σημασία για την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Παρέχει ένα χώρο απόλυτης ασφάλειας κι εμπιστοσύνης, μέσα στον οποίο το παιδί μπορεί να εκφράσει, να επεξεργαστεί τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του, να κατανοήσει και να επιλύσει τις δυσκολίες που παρεμβάλλονται στη φυσιολογική του ανάπτυξη ή δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα του.
Δεν καλούνται να εξηγήσουν τι τα απασχολεί, αλλά χρησιμοποιούν το παιχνίδι με βάση τις δικές τους ικανότητες και το δικό τους ρυθμό, ώστε να εκφράσουν συμβολικά τις ανησυχίες τους, τις επιθυμίες και τους φόβους τους.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες ανάλογα πάντα με το αίτημα παρέμβασης και τις δυσκολίες του παιδιού.
Δραματοθεραπεία

Η Δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί τις δραματοποιήσεις για να βοηθήσει τα άτομα να εντοπίσουν με διαφορετικό τρόπο τα προβληματικά ζητήματα στη ζωή τους και να διερευνήσουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων. Μπορεί να να γίνει σε ένα περιβάλλον ομαδικής ή ατομικής θεραπείας και είναι πάντα υπό την καθοδήγηση ενός Ειδικού επαγγελματία ψυχικής υγείας τον δραματοθεραπευτή. Αφήγηση ιστορίας, role-playing, κατασκευή εξαρχής μιας φανταστικής ιστορίας, αυτοσχεδιασμός, αφήγηση, αντιστροφή ρόλων, εικόνες, σκηνικά, μάσκες και ούτω καθεξής χρησιμοποιούνται ως ερέθισμα για την δραματοποίηση.
Η βασική θεωρία της δραματοθεραπείας είναι ότι το δράμα και το θέατρο είναι κάτι περισσότερο από απομιμήσεις της ζωής και αποτελούν ουσιαστικά τρόπους για τους ανθρώπους να συμμετέχουν ενεργητικά στο εξωτερικό γίγνεσθαι.
Η σχέση ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα είναι ένα θέμα που επανέρχεται συχνά στην Δραματοθεραπεία. Οι συμμετέχοντες συχνά καλούνται να φέρουν πραγματικές εμπειρίες της ζωής στην δραματοθεραπεία. Με τον τρόπο αυτό, η Δραματοθεραπεία είναι «μια μορφή θεάτρου», όμως οι συμμετέχοντες, αναβιώνοντας ελεγχόμενα αυτά που έχουν συμβεί ή συμβαίνουν στην ζωή τους, επεξεργάζονται τα βαθύτερα τραύματα και αγωνίες τους και προσπαθούν να δράσουν διορθωτικά στο εδώ και τώρα.
Κλείστε μια δωρεάν πρώτη συνάντηση ώστε να σας λυθούν όλες οι απορίες!